(SCIOS) Scope 10

Beschikt u over elektrische installaties met daarop aangesloten elektrische toestellen? Dan heeft u mogelijk te maken met hoog brandrisico.

Wat is een SCIOS Scope 10 Inspectie?

Beschikt u over elektrische installaties met daarop aangesloten elektrische toestellen? Dan heeft u mogelijk te maken met hoog brandrisico.

Met de Scope 10 inspectie wordt uw installatie gecontroleerd op een mogelijk brandrisico. Door middel van een gestandaardiseerde veiligheidsinspectie van uw elektrisch materieel voorkomt u juist de mogelijkheid van brand bij uw elektrische installatie.

De SCIOS Scope 10  inspectie is gebaseerd op de Nederlandse Technische Afspraak NTA 8220 “Beoordelingsmethode op brandrisico van elektrisch materieel” In de NTA 8220 staat omschreven wat en hoe er beoordeeld moet worden. Ons bedrijf voldoet aan deze afspraken middels een certificaat. Bovendien zijn al onze inspecteurs opgeleid en gecertificeerd om uw installatie te beoordelen op een mogelijk brandrisico.

Offerte aanvragen voor SCIOS Scope 10 Inspectie

Waarom u de SCIOS Scope 10 Inspectie zou moeten laten uitvoeren?

Door uw elektrische installatie periodiek te laten inspecteren door een professioneel gecertificeerd bedrijf geniet u van een aantal voordelen voor uw installatie:

✔ Voorkom schade

U voorkomt mogelijke schade endaarbij het mislopen van inkomsten en vermijdt u hoge kosten;

✔ Veiligheid

U verhoogt de veiligheid en continuïteit van uw bedrijf en installaties;

✔ Duurzaamheid

Het elektrisch materieel gaat langer mee en weet u precies wat de staat van uw installatie(s) is/zijn;

✔ Verzekerd

Er wordt voldaan aan de eisen van uw verzekering (Veelal geëist in de polisvoorwaarden van o.a. eenbrandverzekering)

In de Nederlandse wetgeving wordt het niet verplicht om deze inspectie uit te voeren. Privaatrechtelijk kan het wel worden verplicht zoals bijvoorbeeld door uw verzekeraar of werknemers (in de vorm van schriftelijke opnamen in eencontract).

Grevers Inspecties meting

Wie mag deze SCIOS Scope 10 Inspectie uitvoeren?

Deze brandinspectie kan niet zomaar door iedereen worden uitgevoerd. Enkel inspectiebedrijven die beschikken over een SCIOS Scope 10 certificaat en waarvan de werknemers ook over een certificaat beschikken, mogen deze inspectie uitvoeren. Brandrisico vergt namelijk net wat explicietere kennis en kunnen bijeen inspectie. Wij van Grevers inspectie beschikken over de juiste certificering. Bovendien hebben we al vele jaren aan ervaring met het uitvoeren van SCIOS Scope 10 inspecties op basis van NTA 8220. Naast dat uw elektrisch materiaal regelmatig moet worden beoordeeld, geldt hetzelfde voor de certificering van de SCIOS Scope 10 inspectie. De beoordeling wordt uitgevoerd door de certificatie instelling (CI) en onderdeel van deze beoordeling zijn:

• De kennis en expertise van het inspectiebedrijf en haar medewerkers;
• Volledigheid, inhoud en correctheid van opgestelde rapportages;
• Een juist kwaliteitsmanagementsysteem.

De kosten van een SCIOS Scope 10 Inspectie?

De SCIOS Scope 10 Inspectie heeft een prijskaartje wat afhankelijk is van diverse factoren, zoals:
• De toepassing van de elektrische installatie (Bijvoorbeeld: kantoor, industrie);
• Het totale bruto vloer oppervlak (BVO) van de te inspecteren locatie;
• Het aantal verdeelinrichtingen. (hoofdverdelers en onderverdelers)

Wij geven in de offerte een duidelijke omschrijving van waar u rekening mee kunt houden. Via een praktisch stappenplan omschrijven we precies welke metingen en controles zullen worden uitgevoerd. In de bijlage van de offerte ontvangt u dit overzichtelijke en praktische inspectieplan met daarbij de impact van de inspectie zelf. Wilt u op vrijblijvende basis een offerte aanvragen? Dat kan door te klikken op de knop hieronder en het aanvraagformulier in te vullen! Liever direct aan de lijn met een adviseur/specialist? Neem dan gerust contact met ons op.

Vraag een offerte aanNeem contact met ons op